میزبانی وب یا هاست چیست؟

هاست چیست

هاست به فضایی اطلاق می شود که برای نگهداری سایت شما تدارک دیده شده است و مکانی امن برای ذخیره محتوای آنلاین فراهم می کند. کدها، تصاویر، ویدئوها و متنی که یک وب سایت را تشکیل می دهند، همگی باید در جایی ذخیره شوند. بدون وجود یک مخزن دیجیتال همیشگی و پایدار، هیچ یک از ما نمیتوانستیم به طور مداوم به محتوای سایت دسترسی داشته باشیم.

این امر میزبانی را به یکی از حیاتی‌ترین بخش‌های توسعه حضور آنلاین برای هر کسی، از شرکت‌های بزرگ گرفته تا حساب‌های شخصی تبدیل می‌کند. هاست به کاربران اجازه می دهد تا محتوا را خارج از سایت ذخیره کنند و هزینه های ذخیره سازی محلی را کاهش دهند. همچنین برای یک حضور مداوم باید پشتیبان گیری و امنیت را آسان تر کند.

برخی از هاستینگ‌ها به صورت محلی از طریق رایانه های شخصی یا سرورها مدیریت می شود اما برخی از ارائه دهندگان نیز از فضای ابری کمک میگیرند. زمانی که به دنبال یک سرویس هاست هستید میتوانید هم به صورت رایگان و هم با پرداخت هزینه از آن استفاده کنید. مسلما زمانی که هزینه ای برای خرید هاست پرداخت می کنید امکانات و خدمات بیشتری دریافت خواهید کرد.

هاست چگونه کار می کند؟

هاست یا خدمات میزبانی وب با هدف حفظ فضاهای ذخیره سازی پایدار و ایمن کار می کند. درحالی که هاست‌ها چیزی بیش از ذخیره سازی داده را ارائه می دهند، اما این وظیفه و عملکرد اصلی آنهاست. هاست ها داده ها را روی سخت افزاری به نام سرورهای وب ذخیره می کنند که امکان نگهداری و دسترسی آسان کاربران آنلاین را فراهم می کند.

اگر ظرفیت هاست به اندازه کافی بزرگ نباشد و فضای امنی برای نگهداری مناسب از دیتاها نداشته باشد، وب سایت ها ممکن است عملکرد نامنظمی داشته باشند. این امر بر بازدید کاربران از سایت شما و همچنین فروش کسب و کارتان تاثیر خواهد داشت و مخاطبان شما را از مشاهده اطلاعات محروم خواهد کرد.

خود میزبانی یا Self-hosting

روش هایی وجود دارد که می توانید وب سرورهای خود را با نرم افزار روی رایانه شخصی خود ایجاد کنید اما هزینه هایی که متقبل خواهید شد بسیار بیشتر از یک ارائه دهنده اختصاصی است. به همین علت است که اکثر کاربران ترجیح می دهند به یک سرویس شخص ثالث اعتماد کنند که ویژگی ها و خدمات خاصی را به صورت شبانه روزی در تمامی روزها ارائه می‌دهد.

شرکت های سازمانی ممکن است با سرمایه‌گذاری قابل توجهی روی سرورها و نیروی انسانی، وب سایت خود را میزبانی کنند تا همه چیز را در سایت خود نگه دارند. این کار برای شرکت های بزرگ منطقی است. با این حال برای مشاغل کوچک تا متوسط، ارائه دهندگان هاست مسیری راهکاری بسیار مقرون به صرفه هستند که مزایای زیر را شامل می شوند:

  • دسترسی مداوم برای کاربران
  • امنیت قوی تر در برابر هکرها
  • تعمیر و نگهداری
  • پشتیبانی فنی در هنگام بروز مشکلات غیرمنتظره

انواع هاست

هاست و خدماتی که ارائه می دهد بار راه اندازی و نگهداری را از دوش کاربر برمیدارد و آن را با روش های مختلف انجام می دهند. بیایید تا انواع مختلف میزبانی وب را بررسی کنیم.

1.هاست اشتراکی

یک گزینه معمول و اقتصادی. هاست اشتراکی چندین مشتری را در یک سیستم سرور مدیریت می کند. برای کسب و کارهایی که نیاز و بودجه محدودی دارند گزینه عالی محسوب می شود. اما به دلیل توزیع منابع سرور بین چندین کاربر، امکان به وجود آمدن اختلال در این نوع بیشتر است.

هاست اشتراکی

2.سرورهای خصوصی مجازی

هاست سرور خصوصی مجازی (VPS) مشابه هاست اشتراکی است با این تفاوت که فایل های شما در یک فضای اختصاصی با منابع اختصاصی ذخیره می شود. هزینه این نوع هاست بیشتر است اما خطر اشتراک سخت افزار را با سایر مشتریان را کاهش خواهش داد.

هاست اختصاصی مجازی

3.هاست اختصاصی

یک سرور اختصاصی که خطرات امنیتی و عملکرد مرتبط با هاست اشتراکی را کاهش می دهد. این نوع هاست نیاز به مدیریت و نگهداری منظم دارد و باعث افزایش هزینه ها خواهد شد.

هاست اختصاصی

4.هاست مدیریت شده

در این نوع هاست شما به یک سرور اختصاصی دسترسی دارید اما گزینه های مدیریتی یکسانی ندارید. در هاست مدیریت شده وظایف و مسئولیت های امنیتی و نگهداری بر عهده ارائه دهنده هاست است و شما میتوانید محتوا را از طریق FTP (پروتکل انتقال فایل) مدیریت کنید.

هاست مدیریت شده

5.هاست ابری

هاست ابری گزینه جدیدی برای کاربران است که با اشتراک منابع، کاهش هزینه ها و کاهش خطر اختلالات همراه است. هاست ابری در مقایسه با سایر گزینه ها مقرون به صرفه‌تر است اما قبل از استفاده از هر یک از انوع هاست از نحوه عملکرد وب سایتتان مطمئن شوید.

هاست ابری

آنچه باید از یک ارائه دهنده هاست انتظار داشت

ثبات و امنیت برای همه کاربران بسیار مهم است، اما پروژه ها و مشتریان مختلف نیازهای منحصر به فرد خود را دارند. برخی ممکن است با یک وب سایت ساده و عمدتا مبتنی بر متن نیاز به ذخیره سازی ثابت داشته باشند، درحالی که برخی دیگر به عملکرد پویاتری نیاز دارند. همچنین ممکن است برخی از کاربران بخواهند به آدرس ایمیل های سفارشی یا دامنه‌های فرعی دسترسی داشته باشند، به خصوص اگر درحال اجرای یک تجارت کوچک یا پروژه چندوجهی باشید.

با توجه به گزینه های مختلفی که وجود دارد، مقایسه هزینه‌ها و عملکرد هنگام انتخاب ارائه دهندگان، خدمات مختلف و برنامه های اشتراکی آنها مهم است. اگر به زودی رشد چشمگیری برای سایت خود پیش بینی نمی کنید برای سادگی و هزینه های کمتر، هاست اشتراکی، ابری و VPS را انتخاب نمایید. این موارد برای سایت هایی که به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند و به روزرسانی محتوای آنها سنگین نیست، بسیار مفیداند.

دلایل استفاده از هاست و خدمات میزبانی

برای اکثر کاربران، یک سرویس هاست کمک می کند تا از دردسر و خطر سرور خانگی جلوگیری کند. راه اندازی هاست خود میتواند زمان‌بر و پر هزینه باشد و اگر نتوانید امنیت آن را حفظ کنید، فعالیت شما به راحتی آسیب پذیر خواهد بود.

اکثر سرویس های میزبانی وب سایت پس از گزارش خطا، پشتیبانی را از طریق ایمیل و تلفن ارائه می دهند. همچنین خدمات جانبی مورد انتظار را ساده می کنند. کاربران حرفه‌ای ممکن است از کنترل و مدیریت هاست خانگی لدت ببرند اما برای همیشه امن نخواهد بود.

 

5/5 - (3 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *